Zege en podiumplaats voor Praga op circuit Zolder

Het tweede raceweekend van de Praga R1 in de Supercar Challenge is succesvol verlopen. De Praga R1 is niet alleen goed voor podiumplaatsen in de klasse Superlights, maar ook in de snelste klassen van de Supercar Challenge. Praga-fabrieksrijder Danny van Dongen startte achteraan in de race van de GT divisies en won tot (bijna) ieders verbazing de GT-klasse. 

Superlights
De bekende Supercar Challenge-coureurs Berry van Elk, Philippe Ribbens en Robert de Graaff maakten kennis met de Praga R1. In het competitieve veld van de Superlights eindigde Berry op een nette achtste plaats. Danny van Dongen mocht na de tweede race op het podium plaatsnemen. Hij kwam als derde  algemeen over de finish met zijn Praga R1.

GT-divisie
Danny nam als gastrijder deel aan de race van de GT-divisies van de Supercar Challenge. Achteraan gestart, klom hij op naar de eerste plaats in de GT-klasse. Danny werd als vierde algemeen geklasseerd. Met zijn ranke Praga R1 liet hij ‘dikke’ GT’s van het kaliber McLaren MP4-12, Corvette C5R, Dodge Viper GT3 en Porsche 997 GT3 achter zich.

Verrassing
Danny van Dongen zorgde met zijn klasseoverwinning voor een grote verrassing. Hierbij ter illustratie enkele citaten van de website www.supercarchallenge.nl:

“Na de pitstops was verrassenderwijs Danny van Dongen met zijn Praga R1 op de eerste plaats in de GT-divisie terecht gekomen. Van Dongen was op de laatste positie de race gestart, maar was vooral in de regen zeer snel onderweg.”

“Van Dongen maakte in de slotfase van de race veel indruk door op een opdrogende baan met zijn Praga R1 zelfs de snelste auto op de baan te zijn. Een opmerkelijk moment volgde met nog zeven minuten op de klok, toen Van Dongen zichzelf van een ronde achterstand ontdeed door koploper in de race Henry Zumbrink in te halen.”

“Danny van Dongen stond zijn eerste positie in de slotfase niet meer af en pakte met zijn Praga R1 dus de overwinning in de GT-divisie.”

130623_superlight_zondag_danny_v_dongen

News

Second place for Danny van Dongen in Supercar Challenge

  Nürburgring (D) - 25th of May 2014. Danny van Dongen became second in the second race of Supercar Challenge Superlights, [...]

Podium for Danny van Dongen at Sebring racetrack with Praga R1 Turbo

Sebring (USA) / Zandvoort (NL), 15th of January 2014. Praga development driver Danny van Dongen and his teammate Josh Hurly [...]

» TRY ME «